Zöldborsópaprikás kapros túrógombóccal

Leszedtem a zöldborsót, és vele próbáltam ki Évi kapros túrógombócát. Igaz, hogy kölestúróból, de ugyanolyan finom lett, mint az igazi 😋
A borsópörkölthöz gondolom nem kell túl sok magyarázat, jó nagy hagymát apróra vágva ici-pici kókuszolajon megdinszteltem, ment bele pár karika paprika, só, bors, köménymag, pirospaprika. Pici vízzel felengedtem és készre főztem. Isteni kesutejföllel tálaltam.
Túrógombóchoz:
1 csésze köles
2,5 csésze víz
1 csokor kapor
só
2000 mg C-vitamin por
A kölest éjszakára beáztattam, másnap folyó víz alatt alaposan átmostam, és 2,5 szeres vízben a sóval megfőztem. Mikor kihűlt, összedolgoztam a többiekkel, és a tartás kedvéért belemixeltem egy kicsit. Hozzákevertem az apróra vágott kaprot, és vizes kézzel gombócokat formáztam belőle. 15 percre beraktam a sütőbe 200 fokra, hogy pici kérget kapjon.
Nagyon fini lett, jól illett a paprikáshoz.
Egészségünkre ❣