Vegán hurka és kolbász

2024.09.15

Nagyon hideg lett hirtelen, azonnal nehezebb ételre vágytam. És mit csinálok ilyenkor? Elkészítem  a kedvenc hurkámat 😋 Kicsit munkás, de mindig többet csinálok, és a felét lefagyasztom. Nagyon jó előszedni, amikor nincs idő főzni 😉

Hozzávalók:

Az alap:

1 csésze barna rizs

1 csésze főtt bab

1/4 csésze őrölt sárga lenmag

5-6 db rizspapír, amibe betöltjük.

A rizst puhára főztem, majd rászórtam a lenmagot és összekevertem a már pépesített főtt babbal.

Megfeleztem, és külön fűszereztem őket.

Kolbász:

5 cikk fokhagyma

2 kk füstölt pirospaprika

1 kk csípős pirospaprika

1 tk édes pirospaprika

1 tk őrölt kömény

1 tk egész kömény

1 ek majoranna

Só, bors, ízlés szerint.

A kolbászba egyszerűen csak belekevertem a fűszereket és belereszeltem a fokhagymát.

Hurka:

4 vöröshagyma

1 kk őrölt bors

1 tk majoranna

1 kk bazsalikom

1 ek őrölt rozmaring

1 diónyi kókuszzsír (elhagyható)

só, bors, ízlés szerint.

A hurkához pici zsíron megpirítottam az apróra vágott hagymát, és úgy kevertem az alaphoz a több fűszerrel.

Jól összegyúrtam, és vizes kézzel először gombócot formáztam belőlük, majd meghengergettem a nyújtódeszkán. A rizspapírt bevizeztem, megvártam, amíg teljesen hajlékony lesz, és belecsomagoltam a hengereket.

200 fokon, légkeveréssel, 25-30 perc alatt ropogósra sültek.


Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el