Vegán hurka és kolbász

Nagyon hideg lett hirtelen, azonnal nehezebb ételre vágytam. És mit csinálok ilyenkor? Elkészítem a kedvenc hurkámat 😋 Kicsit munkás, de mindig többet csinálok, és a felét lefagyasztom. Nagyon jó előszedni, amikor nincs idő főzni 😉
Hozzávalók:
Az alap:
1 csésze barna rizs
1 csésze főtt bab
1/4 csésze őrölt sárga lenmag
5-6 db rizspapír, amibe betöltjük.
A rizst puhára főztem, majd rászórtam a lenmagot és összekevertem a már pépesített főtt babbal.
Megfeleztem, és külön fűszereztem őket.
Kolbász:
5 cikk fokhagyma
2 kk füstölt pirospaprika
1 kk csípős pirospaprika
1 tk édes pirospaprika
1 tk őrölt kömény
1 tk egész kömény
1 ek majoranna
Só, bors, ízlés szerint.
A kolbászba egyszerűen csak belekevertem a fűszereket és belereszeltem a fokhagymát.
Hurka:
4 vöröshagyma
1 kk őrölt bors
1 tk majoranna
1 kk bazsalikom
1 ek őrölt rozmaring
1 diónyi kókuszzsír (elhagyható)
só, bors, ízlés szerint.
A hurkához pici zsíron megpirítottam az apróra vágott hagymát, és úgy kevertem az alaphoz a több fűszerrel.
Jól összegyúrtam, és vizes kézzel először gombócot formáztam belőlük, majd meghengergettem a nyújtódeszkán. A rizspapírt bevizeztem, megvártam, amíg teljesen hajlékony lesz, és belecsomagoltam a hengereket.
200 fokon, légkeveréssel, 25-30 perc alatt ropogósra sültek.
