Tócsnis csőben sült spenótos gomba


Imádom a spenótot, de valahogy nem hajlandó kikelni a kertemben. Végre kaptam a piacon, de pár napja vettem egy adag szépséges gombát is, azt is gyorsan meg kellett csinálnom ebben a melegben. Így összehoztam őket. 😉 Az eredmény várakozáson felüli! 😋😍
Hozzávalók:
1/2 kg gomba
1/2 kg spenót
1 fej vöröshagyma
4 cikk fokhagyma
2 dl növényi tejszín
1,5 ek zabliszt
1 kk kakukkfű
1 kk szerecsendió
só, bors, ízlés szerint.
A tócsnihoz:
3 nagyobb szem krumpli
3 cikk fokhagyma
1 csésze zabpehely
só
Először odatettem főni a spenótot.
Gombához felkockáztam a hagymát, és egy diónyi kókuszzsíron pirítottam. Közben megpucoltam, mostam a gombát, és azt is felkockáztam. Fűszereztem sóval, kakukkfűvel a hagymát, majd hozzákevertem a gombát. Víz hozzáadása nélkül, fedő alatt puhára főztem.
Amíg főtt a gomba, elkészítettem a spenótpürét. Leszűrtem, majd a liszttel, fűszerekkel és a tejszínnel együtt turmixgépbe tettem. Homogénné turmixoltam, és felfőztem, hogy egyet rottyanjon és besűrűsödjön. Végül hozzákevertem az elkészült gombához.
Lereszeltem a krumplikat és a fokhagymát a tócsnihoz, sóztam, és hozzákevertem 1/2 bögre zabpelyhet, hogy felszívja a fölösleges vizet. Ezután a 2/3-ával kibéleltem egy szilikon kenyérformát, és 10 percre betettem elősülni a sütőbe 200 fokra. Végül megtöltöttem a töltelékkel (amiből maradt még egy adag tésztára, vagy gnoccira való) rásimítottam a maradék tócsnit, és ment a sütőbe. 200 fok légkeveréssel 25 perc kellett neki.
Egészségünkre! 😋😍
