Tócsnis csőben sült spenótos gomba

2024.07.07

Imádom a spenótot, de valahogy nem hajlandó kikelni a kertemben. Végre kaptam a piacon, de pár napja vettem egy adag szépséges gombát is, azt is gyorsan meg kellett csinálnom ebben a melegben. Így összehoztam őket. 😉 Az eredmény várakozáson felüli! 😋😍

Hozzávalók:

1/2 kg gomba

1/2 kg spenót

1 fej vöröshagyma

4 cikk fokhagyma

2 dl növényi tejszín 

1,5 ek zabliszt

1 kk kakukkfű

1 kk szerecsendió

só, bors, ízlés szerint.

A tócsnihoz:

3 nagyobb szem krumpli

3 cikk fokhagyma

1 csésze zabpehely

Először odatettem főni a spenótot.

Gombához felkockáztam a hagymát, és egy diónyi kókuszzsíron pirítottam. Közben megpucoltam, mostam a gombát, és azt is felkockáztam. Fűszereztem sóval, kakukkfűvel a hagymát, majd hozzákevertem a gombát. Víz hozzáadása nélkül, fedő alatt puhára főztem.

Amíg főtt a gomba, elkészítettem a spenótpürét. Leszűrtem, majd a liszttel, fűszerekkel és a tejszínnel együtt turmixgépbe tettem. Homogénné turmixoltam, és felfőztem, hogy egyet rottyanjon és besűrűsödjön. Végül hozzákevertem az elkészült gombához.

Lereszeltem a krumplikat és a fokhagymát a tócsnihoz,  sóztam, és hozzákevertem 1/2 bögre zabpelyhet, hogy felszívja a fölösleges vizet. Ezután a 2/3-ával kibéleltem egy szilikon kenyérformát, és 10 percre betettem elősülni a sütőbe 200 fokra. Végül megtöltöttem a töltelékkel (amiből maradt még egy adag tésztára, vagy gnoccira való) rásimítottam a maradék tócsnit, és ment a sütőbe. 200 fok légkeveréssel 25 perc kellett neki.

Egészségünkre! 😋😍


Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el