Ropogós csicserikeksz

2024.06.30

A léböjt után igyekszem tartani a nagyrészt nyers étkezést, a salátáimhoz csináltam ezt a szuper finom, ropogós kekszet 😋

Hozzávalók:

2 csésze főtt csicseriborsó

1/2 csésze víz

2 csésze rizsliszt

2 ek kókuszolaj

1 tk só

fűszerek (most fokhagymagranulátum, őrölt kömény, oregánó)

2 ek pirított szezámmag

A liszt kivételével az összes hozzávalót összemixelem, majd fokozatosan keverem bele a lisztet. Mikor már szépen elvált az edény falától, két felé osztom, gömböt formálok belőle, és 2 sütőpapír között kinyújtom lehetőleg hasonló nagyságúra. Ezután ráemelem a sütőlapra, felkockázom derelyevágóval, és 20-25 perc alatt ropogósra sütöm 200 fokob, alsó-felső állásban. Ebből 2 tepsi lett, nagyon vékonyra kell nyújtani.

Egészségünkre ❣

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el