Rántott hagyma kapormártással

2024.06.16

Még sosem ettem rántott hagymát, de egyre többfelé látom. Most, hogy van már friss, új hagyma, elérkezett az idő, hogy kipróbáljam. Valami isteni finom! 😋 Kb 7 mm-es darabokat szeleteltem a hagymából, és bepaníroztam a vegán, gluténmentes, garantáltan ropogós bundába ;) Került mellé néhány kisebb gomba is, ha nem jönne be a hagyma 😂 De nagyon bejön 😂

Hozzávalók személyenként:

1 nagy fej hagyma

A panírhoz:

2 ek csicseriliszt

1 tk őrölt sárga lenmag

1 kk őrölt szerecsendió

1 kk fekete só

annyi víz, hogy tojás állagot kapjunk (kb 1 dl)

gluténmentes zsemlemorzsa (nálam saját sütésű kenyérből)

2 ek szezámmag

A hagymát felkarikáztam, besóztam és félretettem. Gombákat megtisztítottam, mostam, sóztam, és mentek a hagymákhoz. Közben megcsináltam a panírt.

A panírozás 2 tálkában történik: az egyikben elkeverjük a lisztet, lenmaglisztet, fekete sót és a szerecsendiót. Felöntjük a vízzel, és habverővel elkeverjük. Hagyjuk pár percet állni, akkor fog beállni a sűrűsége.

A másik tálkába beleszórtam a morzsát és a picit megpirított szezámmagot.

Először beleforgatom a játékosokat az egyik tálkába, majd a másikba. Sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezem őket, és 200 fokon, légkeveréssel kb25-30 perc alatt ropogósra sülnek.

Petrezselymes újkrumplival és kaporszósszal ettem.

Hozzávalók a szószhoz:

2 csomag kapor

1 kisebb hagyma, apróra vágva

3 ek sűrű növényi tejszín

1,5 dl víz

1 ek mogyoróvaj

1 tk kókuszolaj

1 ek barnarizsliszt

1 kk nyers méz (termelőtől)

1500 mg C-vitamin (vagy citromlé)

só, bors, szerecsendió

A hagymát megdinszteltem a zsiradékokon, rádobtam a lisztet, majd a kaprot, összeforgattam, és felengedtem a tejszínnel és a vízzel. Habverővel simára kevertem, egyet rottyant és készen is volt.

Egészségünkre! ❣😍😋



Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el