Rántott hagyma kapormártással

Még sosem ettem rántott hagymát, de egyre többfelé látom. Most, hogy van már friss, új hagyma, elérkezett az idő, hogy kipróbáljam. Valami isteni finom! 😋 Kb 7 mm-es darabokat szeleteltem a hagymából, és bepaníroztam a vegán, gluténmentes, garantáltan ropogós bundába ;) Került mellé néhány kisebb gomba is, ha nem jönne be a hagyma 😂 De nagyon bejön 😂
Hozzávalók személyenként:
1 nagy fej hagyma
A panírhoz:
2 ek csicseriliszt
1 tk őrölt sárga lenmag
1 kk őrölt szerecsendió
1 kk fekete só
annyi víz, hogy tojás állagot kapjunk (kb 1 dl)
gluténmentes zsemlemorzsa (nálam saját sütésű kenyérből)
2 ek szezámmag
A hagymát felkarikáztam, besóztam és félretettem. Gombákat megtisztítottam, mostam, sóztam, és mentek a hagymákhoz. Közben megcsináltam a panírt.
A panírozás 2 tálkában történik: az egyikben elkeverjük a lisztet, lenmaglisztet, fekete sót és a szerecsendiót. Felöntjük a vízzel, és habverővel elkeverjük. Hagyjuk pár percet állni, akkor fog beállni a sűrűsége.
A másik tálkába beleszórtam a morzsát és a picit megpirított szezámmagot.
Először beleforgatom a játékosokat az egyik tálkába, majd a másikba. Sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezem őket, és 200 fokon, légkeveréssel kb25-30 perc alatt ropogósra sülnek.
Petrezselymes újkrumplival és kaporszósszal ettem.
Hozzávalók a szószhoz:
2 csomag kapor
1 kisebb hagyma, apróra vágva
3 ek sűrű növényi tejszín
1,5 dl víz
1 ek mogyoróvaj
1 tk kókuszolaj
1 ek barnarizsliszt
1 kk nyers méz (termelőtől)
1500 mg C-vitamin (vagy citromlé)
só, bors, szerecsendió
A hagymát megdinszteltem a zsiradékokon, rádobtam a lisztet, majd a kaprot, összeforgattam, és felengedtem a tejszínnel és a vízzel. Habverővel simára kevertem, egyet rottyant és készen is volt.
Egészségünkre! ❣😍😋