Rakott zöldbab

A piacon kaptam gyönyörű zöld színű zöldbabot, ami nagy kedvenc. A héten kétszer ettem belőle, a harmadik adagot lefagyasztottam 😂
Hozzávalók a töltelékhez:
1 csésze főtt rizs
1 fej vöröshagyma
2 cikk fokhagyma
1 szál szárzeller apróra vágva
1 sárgarépa reszelve
2-2 ek szotyi és tökmag darálva
1 paprika
1 pici paradicsom
1 ek kókuszolaj
Fűszerek: só, bors, füstölt pirospaprika, curry.
A hagymákat mossuk, kockázzuk, és pirítjuk a magokkal együtt. Hozzákeverjük a picire vágott paprikát és paradicsomot, pici vízzel főzzük pár percet, majd hozzákeverjük a rizst és alaposan összekeverjük.
Kiolajozott sütőtálba tesszük a már tisztított, darabolt és főzött zöldbabot, erre terítjük a tölteléket. A tetejére besamell mártást készítettem.
A besamelhez:
2 ek zabliszt
2 dl kesu-rizs tej
só, bors, szerecsendió, sörélesztő pehely ízlés szerint.
Felfőzzük,, és a töltelék tetejére csurgatjuk.
Sütőben nagyjából 45 percet sütöttem 180 fokon.
Tálaláskor fokhagymás kesutejföllel locsoltam meg 😋
Egészségünkre! 😍😋