Rakott zöldbab

2024.07.14

A piacon kaptam gyönyörű zöld színű zöldbabot, ami nagy kedvenc. A héten kétszer ettem belőle, a harmadik adagot lefagyasztottam 😂

Hozzávalók a töltelékhez:

1 csésze főtt rizs

1 fej vöröshagyma

2 cikk fokhagyma

1 szál szárzeller apróra vágva

1 sárgarépa reszelve

2-2 ek szotyi és tökmag darálva

1 paprika

1 pici paradicsom

1 ek kókuszolaj

Fűszerek: só, bors, füstölt pirospaprika, curry.

A hagymákat mossuk, kockázzuk, és pirítjuk a magokkal együtt. Hozzákeverjük a picire vágott paprikát és paradicsomot, pici vízzel főzzük pár percet, majd hozzákeverjük a rizst és alaposan összekeverjük.

Kiolajozott sütőtálba tesszük a már tisztított, darabolt és főzött zöldbabot, erre terítjük a tölteléket. A tetejére besamell mártást készítettem. 

A besamelhez:

2 ek zabliszt

2 dl kesu-rizs tej

só, bors, szerecsendió, sörélesztő pehely ízlés szerint.

Felfőzzük,, és a töltelék tetejére csurgatjuk.

Sütőben nagyjából 45 percet sütöttem 180 fokon. 

Tálaláskor fokhagymás kesutejföllel locsoltam meg 😋

Egészségünkre! 😍😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el