Mozarella (vegán)

Eljött a saláta-vacsik ideje, de jó ha van rá egy kis laktatóbb finomság is. Régen imádtam sajttal enni a salátákat, innen jött az ötlet egy mozarellára. Csak ajánlani tudom, de egyébként kiváló tésztára, pizzára, vagy csak simán kenyérre kenve is. 😋
Hozzávalók:
4 ek őtölt kesudió
3 ek tápiókakeményítő
2 ek lenmagolaj (vagy amit használsz)
2 csésze sűrű kesutej
1000 mg C-vitamin
2 ek sörélesztő (elhagyható, de ettől lesz sajt íze)
1 ek só
Fűszer nálam most csak oregónó volt. Isteni finom. Ha még emlékeztek régen, a tömlős sajtra. Épp olyan 😋
A hideg tejben keverd el a keményítőt, majd add hozzá a darált kesut, fűszerezd, és főzd fel. Egészen addig kevergesd, amíg elválik az edény szélétől a massza. Olajozz ki egy formát, és abba öntsd bele a sajtot. Azonnal is eheted kenyérre, de hűtőben szépen megdermed és vágható lesz néhány óra múlva.
Természetesen ma este egy nagy tál saláta kesudarabokkal ;)

Egészségünkre ❣😋