Modak

2024.08.04

Imádom ezt a sütit, de még sosem sikerült vállalható, fotogén darabokat készítenem belőle. 😂 Amolyan ronda, de nagyon nagyon finom 😋 Most talán vállalható 😂

Annyit kell tudni róla, hogy egy indiai, töltött finomság, és máris írom a receptet:

Hozzávalók a tésztához:

1 csésze rizsliszt

1 csésze víz

2 tk olaj

1/2 bio citrom reszelt héja

1 tk vanília por

leheletnyi só

Hozzávalók a töltelékhez:

1/2 csésze kókuszreszelék

1/4 csésze datált mák

2 ek termelői méz (vagy, amit édesítésre használsz)

2 tk mandula

2 tk kesudió 

1 tk pirított szezámmag

1 tk őrölt kardamon

leheletnyi só

A magokat óvatosan megdaráltam, csak annyira hogy darabosak maradjanak. Utána az összes hozzávalót összegyúrtam, és félre tettem pihenni. 

A tésztához felforraltam pici sóval a vizet, majd lassan hozzákevertem a rizslisztet és a fűszereket, és lefedve félre raktam pihenni. Mikor meghűlt, alaposan összegyúrtam, és vizes kézzel kis darabokat téptem belőle, amiket a tenyeremben kosárka formára nyújtottam. A közepébe ment a töltelék, utána óvatosan visszanyomkodtam rá a tésztát úgy, hogy picit csúcsos legyen. Forrásban lévő víz fölött párolóedényben 10 percet gőzöltem őket.

A tetejére sáfrányos szeklice került.

Egészségünkre ❣


Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el