Modak

Imádom ezt a sütit, de még sosem sikerült vállalható, fotogén darabokat készítenem belőle. 😂 Amolyan ronda, de nagyon nagyon finom 😋 Most talán vállalható 😂
Annyit kell tudni róla, hogy egy indiai, töltött finomság, és máris írom a receptet:
Hozzávalók a tésztához:
1 csésze rizsliszt
1 csésze víz
2 tk olaj
1/2 bio citrom reszelt héja
1 tk vanília por
leheletnyi só
Hozzávalók a töltelékhez:
1/2 csésze kókuszreszelék
1/4 csésze datált mák
2 ek termelői méz (vagy, amit édesítésre használsz)
2 tk mandula
2 tk kesudió
1 tk pirított szezámmag
1 tk őrölt kardamon
leheletnyi só
A magokat óvatosan megdaráltam, csak annyira hogy darabosak maradjanak. Utána az összes hozzávalót összegyúrtam, és félre tettem pihenni.
A tésztához felforraltam pici sóval a vizet, majd lassan hozzákevertem a rizslisztet és a fűszereket, és lefedve félre raktam pihenni. Mikor meghűlt, alaposan összegyúrtam, és vizes kézzel kis darabokat téptem belőle, amiket a tenyeremben kosárka formára nyújtottam. A közepébe ment a töltelék, utána óvatosan visszanyomkodtam rá a tésztát úgy, hogy picit csúcsos legyen. Forrásban lévő víz fölött párolóedényben 10 percet gőzöltem őket.
A tetejére sáfrányos szeklice került.
Egészségünkre ❣
