Mini batáta-kuglóf

Termett némi édesburgonya a kertemben, belőlük készült az e heti desszert. 😋
Hozzávalók 6 mini kuglófhoz:
1 nagy darab, vagy 4-5 kisebb batáta
1 tk vanília por
1 ek méz (opcionális)
10 db datolya
1 dl víz
1 dl növényi tejszín
200 mg c vitamin
1 kanál tiszta, cukrozatlan kakaópor
1 kanál minden mentes csokoládé pasztilla (elhagyható)
1,5 dl rizsliszt
1 tk szódabikarbóna
1 csipet só
1 kanál útifű maghéj
Az édes burgonyákat alaposan megmostam, és puhára főztem. Mikor kihűltek megpucoltam, és felkockáztam őket. A narancssárga ment a kuglófba, a 2 kicsi lilából sodó készült. A hozzávalókat egy nagy tálba tettem, és botmixerrel összedolgoztam. Utána kis kuglóf-formákba kanalaztam a tésztát, és ment a sütőbe 180 fokra 30 percre. Pont tökéletes lett az állaga. 😋
Amíg sült, megcsináltam hozzá a cseresznyés öntetet. Vanília volt terveb, de mivel 2 batátám lila volt, újra terveztem fekete cseresznyésre 😂
Hozzávalók:
2 kisebb (kb 150 gr) lila édesburgonya
1 tk vanília por
10 db friss magozott datolya
1,5 dl növényi tejszín
1 bögre fekete cseresznye
A hozzávalókat botmixerrel összedolgoztam, és tálaláskor meglocsoltam vele a mini kuglófot. Biggyesztettem egy friss mentalevelet a tetejére, nagyon jó az ízhatás így együtt.😋
Egészségünkre ❣😍