Mini batáta-kuglóf

2024.10.06

Termett némi édesburgonya a kertemben, belőlük készült az e heti desszert. 😋 

Hozzávalók 6 mini kuglófhoz:

1 nagy darab, vagy 4-5 kisebb batáta

1 tk vanília por

1 ek méz (opcionális)

10 db datolya

1 dl víz

1 dl növényi tejszín

200 mg c vitamin

1 kanál tiszta, cukrozatlan kakaópor

1 kanál minden mentes csokoládé pasztilla (elhagyható)

1,5 dl rizsliszt

1 tk szódabikarbóna

1 csipet só

1 kanál útifű maghéj 

Az édes burgonyákat alaposan megmostam, és puhára főztem. Mikor kihűltek megpucoltam, és felkockáztam őket. A narancssárga   ment a kuglófba, a 2 kicsi lilából sodó készült. A hozzávalókat egy nagy tálba tettem, és botmixerrel összedolgoztam. Utána kis kuglóf-formákba kanalaztam a tésztát, és ment a sütőbe 180 fokra 30 percre. Pont tökéletes lett az állaga. 😋

Amíg sült, megcsináltam hozzá a cseresznyés öntetet. Vanília volt terveb, de mivel 2 batátám lila volt, újra terveztem fekete cseresznyésre 😂

Hozzávalók:

2 kisebb (kb 150 gr) lila édesburgonya

1 tk vanília por

10 db friss magozott datolya

1,5 dl növényi tejszín

1 bögre fekete cseresznye

A hozzávalókat botmixerrel összedolgoztam, és tálaláskor meglocsoltam vele a mini kuglófot.  Biggyesztettem egy friss mentalevelet a tetejére, nagyon jó az ízhatás így együtt.😋

Egészségünkre ❣😍

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el