Mandulás-cukkinis sajt

2024.05.26

Mindig is imádtam a sajtot, és nagy szívfájdalom volt mikor kiderült, hogy többet nem ehetek. Folyamatosan kísérletezek, vannak jobb, és kevésbé sikeres alkotásaim, de erre nyugodtan elmondhatom, hogy ő maga a SAJT! Imádom!!!! Nagyon nagyon hasonlít az eredetihez, leginkább a trappistához hasonlítanám. 😋😍

Hozzávalók: 

15 dkg mandula

10 dkg cukkini felaprítva

15 dkg kesudió

1 zellerszár felaprítva

3 cikk fokhagyma

4 ek sörélesztő pehely

1,5 tk só

2000 mg C vitamin (aszkorbinsav por)

1 púpozott ek agaragar

2,3 dl víz

1 ek olaj, a forma kiolajozásához

A kéreghez néhány evőkanál szárított oregánó.

Legelőször érdemes a formát előkészíteni: Ecsettel végig kiolajoztam, majd megszórtam oregánóval, és egyenletesen eloszlattam az alján és az oldalán.

Az összes hozzávalót aprítóba tettem, és igyekeztem homogénné aprítani. Közben elkevertem a hideg vízben az agaragart, és lassú tűzön elkezdtem forralni. 2-3 percet főtt, állandóan kevergettem egy pici kézi habverővel. Utána gyorsan beleöntöttem a többiekhez, és az aprítóval alaposan összedolgoztattam őket.

Beletöltöttem a formákba, vizes kanállal a tetejét elegyengettem, és 1 óra múlva már magától kiesett a kis tálból, mikor felfelé fordítottam.

Szeletelhető, és óvatosan reszelhető is 😉

Természetesen ebből is készítettem a szomszédasszonyomnak, mert imádja a vegán sajtjaimat 😉


Egészségünkre ❣




Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el