Kókuszhabos cseresznyetorta

Szuper szedd magad lehetőséget találtam a faluban, és gyorsan leszedtünk 10 kg gyönyörű, ropogós, édes cseresznyét. 12 üveggel gyorsan el is tettem belőle, megettem vagy fél kilót, de még mindig sok van 😉 Elkezdtem agyalni, mi legyen a sorsa, elsőnek egy nyers tortácska ugrott be. 1/2 óra alatt össze is dobtam 😉
Hozzávalók 18 cm tortaformához:
Alap:
-1,5 marék pirított földimogyoró
-1,5 marék kesudió
-11 szem nyers datolya
- 1,5 dl növényi tej
A hozzávalókat robotgépben alaposan összedolgoztam, majd belenyomkodtam a tortaforma aljába.
Középső rész:
20 dkg cseresznye
A megmosott cseresznyét kimagoztam, és rányomkodtam a tortára.
Teteje:
1 csésze kókuszreszelék
1/2 csésze víz
2-3 ek nyers méz
1 tk vanília por
1/2 csésze sűrű növényi tejszín
1 tk útifű maghéj (csak a tartás miatt)
A kókuszreszeléket felfőztem egy pici vízzel, mert így intenzívebb íze lesz. Fel is szívta az összes vizet. Utána belekevertem a többi hozzávalót, és mikor már lett tartása, rákentem a cseresznyékre. A tetejét friss fodormentával és málnával díszítettem.
Egészségünkre! 😍😋