Kókuszhabos cseresznyetorta

2024.06.12

Szuper szedd magad lehetőséget találtam a faluban, és gyorsan leszedtünk 10 kg gyönyörű, ropogós, édes cseresznyét. 12 üveggel gyorsan el is tettem belőle, megettem vagy fél kilót, de még mindig sok van 😉 Elkezdtem agyalni, mi legyen a sorsa, elsőnek egy nyers tortácska ugrott be. 1/2 óra alatt össze is dobtam 😉

Hozzávalók 18 cm tortaformához:

Alap:

-1,5 marék pirított földimogyoró

-1,5 marék kesudió

-11 szem nyers datolya

- 1,5 dl növényi tej

A hozzávalókat robotgépben alaposan összedolgoztam, majd belenyomkodtam a tortaforma aljába.

Középső rész:

20 dkg cseresznye

A megmosott cseresznyét kimagoztam, és rányomkodtam a tortára.

Teteje:

1 csésze kókuszreszelék

1/2 csésze víz

2-3 ek nyers méz

1 tk vanília por

1/2 csésze sűrű növényi tejszín

1 tk útifű maghéj (csak a tartás miatt)

A kókuszreszeléket felfőztem egy pici vízzel, mert így intenzívebb íze lesz. Fel is szívta az összes vizet. Utána belekevertem a többi hozzávalót, és mikor már lett tartása, rákentem a cseresznyékre. A tetejét friss fodormentával és málnával díszítettem.

Egészségünkre! 😍😋







Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el