Kapros-túrós süti

Gyönyörű csokor kapor érett még be a kertecskémben, összehoztam egy kis sütőtökkel. Szuper krémes süti lett belőlük 😋
Hozzávalók:
1 csokor kapor
15 dkg növényi túró (most mandula-kesu-tejszín)
10 dkg fűszeres sült sütőtökpüré (fahéj, kardamon, szerecsendió, szegfűszeg, méz)
1 ek tápióka keményítő
1 tk útifű maghéj
2 ek növényi tejföl
Édesítésnek mézet használtam mindkét krémbe.
2 krémünk van, a túrókrémbe tettem vaníliát, mézet, reszelt citromhéjat, és egy citrom levét, aprított kaprot turmixoltam a túróval, ami most mandula-kesu-tejszínből készült.
A másik a sütőtökpüré, amihez kikapartam az egyik cikk sült tök belsejét, adtam hozzá növényi tejfölt és a fűszereket, botmixerrel összedolgoztam.
Mindkét krémbe tettem 1-1 ek tápióka keményítőt és 1-1 tk. útifű maghéjat.
Belekanalaztam a sütiformába alulra egy nagy adag kapros túrót, a tetejére pedig vékonyabb sütőtök-krémet.
35 percet sült 180 fokon a sütőben.
Mikor kihűlt, kiborítottam.
Egészségünkre ❣😍