Gesztenyés krémes

Már egy ideje lapult a fagyasztómban egy natúr gesztenyemassza, tegnap eszembe jutott, hogy valami gesztenyés finomságot kéne csinálnom a jövő hétre. Ebből rendszer lesz, annyira finom lett 😂
Hozzávalók az alaphoz:
1 csésze pirított zabpehely
1 csésze pirított törökmogyoró
10 db friss datolya
2 ek kókuszolaj
leheletnyi só
Robotgépben összedolgoztam őket, majd a sütőpapírral kibélelt 18 cm-es tortaformám aljára alaposan benyomkodtam.
Gesztenyés réteg:
1 csomag natúr gesztenyekrém
1,5 kk vanília por
1kk szerecsendió
1 ek útifű maghéj
10 datolya
2 ek sűrű növényi tejszín
Mindenki ment a robotgépbe, és krémesre dolgoztam. Végül rásimítottam a tortára.
Vaníliás réteg:
2 dl sűrű növényi tejszín
1 kk kurkuma
2 kk vanília por
2 ek méz
2 ek tápióka keményítő
1 ek zabliszt
leheletnyi só
Simára kevertem őket, sűrűre összefőztem, majd ráterítettem a gesztenyés rétegre. A színe nem az a szép sárga, mint a bolti pudinggé, itt csak a természetes dolgok játszanak, de az íze kárpótol 😋
Teteje:
2 dl sűrű növényi tejszín
1 csésze kókuszreszelék
1 ek méz
1 dl víz
1 tk agar-agar
A tejszínt a kókusszal és a mézzel összekevertem, közben felforraltam a vízzel az agar-agart, mikor már jól besűrűsödött, hozzáadtam a kókuszos masszához. Jól összekevertem, és ő is ment a torta tetejére. Szépen elsimítottam, lefedtem, és a hűtőben pihent az első felhasználásig, azaz ma délig 😂
Egészségünkre ❣