Gesztenyés krémes

2024.10.27

Már egy ideje lapult a fagyasztómban egy natúr gesztenyemassza, tegnap eszembe jutott, hogy valami gesztenyés finomságot kéne csinálnom a jövő hétre. Ebből rendszer lesz, annyira finom lett 😂

Hozzávalók az alaphoz:

1 csésze pirított zabpehely

1 csésze pirított törökmogyoró

10 db friss datolya

2 ek kókuszolaj

leheletnyi só

Robotgépben összedolgoztam őket, majd a sütőpapírral kibélelt 18 cm-es tortaformám aljára alaposan benyomkodtam. 

Gesztenyés réteg:

1 csomag natúr gesztenyekrém

1,5 kk vanília por

1kk szerecsendió

1 ek útifű maghéj

10 datolya

2 ek sűrű növényi tejszín

Mindenki ment a robotgépbe, és krémesre dolgoztam. Végül rásimítottam a tortára.

Vaníliás réteg:

2 dl sűrű növényi tejszín

1 kk kurkuma

2 kk vanília por

2 ek méz

2 ek tápióka keményítő

1 ek zabliszt

leheletnyi só

Simára kevertem őket, sűrűre összefőztem, majd ráterítettem a gesztenyés rétegre. A színe nem az a szép sárga, mint a bolti pudinggé, itt csak a természetes dolgok játszanak, de az íze kárpótol 😋

Teteje:

2 dl sűrű növényi tejszín

1 csésze kókuszreszelék

1 ek méz

1 dl víz

1 tk agar-agar

A tejszínt a kókusszal és a mézzel összekevertem, közben felforraltam a vízzel az agar-agart, mikor már jól besűrűsödött, hozzáadtam a kókuszos masszához. Jól összekevertem, és ő is ment a torta tetejére. Szépen elsimítottam, lefedtem, és a hűtőben pihent az első felhasználásig, azaz ma délig 😂

Egészségünkre ❣



Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el