Faepres túrótorta

Kaptam 3 vödörnyi faepret, amit imádok, és igyekszem nagyon gyorsan feldolgozni. Sajnos az időjárás ellenem van, kevés a nap, sok az eső, az viszont jó a veteménynek ;) Azért az első adag finomság elkészült belőle 😋
Hozzávalók egy 26 cm-es tortához:
1 csésze köles
3 csésze víz
2500 mg C vitamin
1/2 biocitrom leve és a reszelt héja
1 tk vanília por
17 szem nyers datolya
2 dl kesutej
csipet só
3 ek zabliszt
1 ek bambuszrost
1/2 zacskó foszfátmentes sütőpor
A kölest éjszakára beáztattam, reggel folyó víz alatt alaposan átmostam, és háromszoros vízben megfőztem. Összeturmixoltam a tejjel és a fűszerekkel, végül hozzákevertem a liszteket. Sütőpapírral bélelt gyümölcstortaformába egyenletesen eloszlattam, és 200 fokon alsó-felső állásban 30 perc alatt készre sütöttem.
Közben megcsináltam hozzá a nyers faeperlekvárt:
1,5 csésze faeper
1 kk vanília por (friss, zanzibári vaníliarudat daráltam porrá)
1 kk kardamon por
5-6 szem friss datolya
1/2 bio citrom leve és reszelt héja
Az egészet kis tálban botmixerrel összedolgoztam.
A kész torta tetején egyenletesen elkentem, és díszítettem friss mentalevelekkel és faeprekkel.

Egészségünkre 😋❣