Epertorta

2024.05.12

A mai nasi adta magát, beérett vagy fél kiló eper a kertecskémben. Isteni, nyers tortácska készült belőle 😋

Hozzávalók az alaphoz:

10 dkg kókuszreszelék

10 dkg hámozott mandula

5 dkg zabpehely

10-11 szem friss vagy áztatott datolya 

3 ek sűrű kesutejszín

1 csipet só

A hozzávalókat s késes aprítóban alaposan összedolgoztam, és belenyomkodtam a sütőpapírral kibélelt tortaformába. (Ebből az adagból lett egy 18 cm-es és egy 10 cm-es tortácska)

Az eperkrémhez:

20 dkg kesudió, és annyi víz, amennyi épp ellepi

5 szem friss vagy áztatott datolya

25 dkg friss eper

2 ek nyers méz

1 teáskanál vanília őrlemény

1/2 bio citrom leve és reszelt héja 

1 teáskanál agar agar

1 dl víz

Az eperrémhez a hozzávalókat simára turmixoljuk annyi vízzel, amennyi a turmixgépben szükséges ahhoz, hogy egy teljesen sima krémet kapjunk. , majd elkészítjük a növényi zselatint. 1 dl vizet felforralunk, és elkeverünk benne 1 csapott teáskanál agar agar port. Addig keverjük, amíg fel nem olvad a por és el nem készül a zselé. Nem baj, ha felhabzik, folyamatosan kell keverni. A krémet elkezdjük keverni (lehetőleg a turmixgéppel) és így csurgatjuk bele apránként az agar agar zselét. Beletöltjük a tortaformába, elsimítjuk a tetejét, majd hűtőszekrénybe tesszük dermedni.

1 óra múlva már lehet tálalni, szépen összeáll, szépen lehet szeletelni. 

Egészségünkre ❣



Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el