Csicseripaprikás nokedlivel

Csicserikekszet sütöttem ma, és sosem tudom eltalálni a hozzá való mennyiséget, így mindig marad némi főtt borsó. Ma ez az isteni ebéd kerekedett belőle 😋
Hozzávalók:
2 csésze főtt csicseriborsó
1 nagy fej vöröshagyma
3 cikk fokhagyma
1 ek sült kápiakrém
1kk őrölt köménymag
1,5 dl sűrű vegán tejföl
1 kk füstölt pirospaprika
1 kk édes pirospaprika
1 jó nagy maréknyi friss spenót
só, bors, ízlés szerint
Nokedli:
1/2 csésze zabliszt
1/2 csésze rizsliszt
1/2 csésze csicseriliszt
1 tk útifű maghéj
annyi víz, hogy nokedli sűrűségű tésztát kapjunk
Fekete sót használtam hozzá.
A hagymát, fokhagymát megpirítottam, ráraktam a paprikakrémet, csicserit, fűszereztem, és összefőztem. Mikor készen volt, belekevertem a darabolt spenótot, és a tejfölt.
A nokedlihez a tésztát kikevertem, és forrásban lévő vízbe nokedliszaggatóval beleszaggattam.
Egészségünkre ❣