Cseresznyés lepény

Maradt még abból a 10 kg cseresznyéből még egy sütésre való sütihez, de lesz még leveske is belőle 😉 Már régen sütöttem igazi sütit, ezt most nagyon megkívántam 😍
Hozzávalók:
1 bögre zabliszt
1/4 bögre Miklos Univerzál liszt
3/4 bögre rizsliszt
1/4 bögre bambuszrost liszt
1 tk útifű maghéj
10-15 szem friss datolya
1 zacskó foszfátmentes sütőpor
1 csipet só
1 tk vanília por
2 dl víz (kb)
25-30 dkg cseresznye
A liszteket beleszitáltam egy tálba a sütőporral, és jól elkevertem a sóval és a vaníliával. A datolyát összemixeltem a vízzel, és hozzákevertem a sütihez. Alaposan eldolgoztam, és belesimítottam a kiolajozott-lisztezett sütiformába.

A cseresznyét kimagoztam, és megszórtam vaníliás glicinnel.
A süti tetejét megszórtam pici gm zsemlemorzsával, arra terítettem a cseresznyét, hogy ne süllyedjen bele.
180 fokon, alsó-felső állásban sült 35 percet. Tűpróbánál itt tökéletes is volt.
Egészségünkre ❣😍😋