Cseresznyés lepény

2024.06.16

Maradt még abból a 10 kg cseresznyéből még egy sütésre való sütihez, de lesz még leveske is belőle 😉 Már régen sütöttem igazi sütit, ezt most nagyon megkívántam 😍

Hozzávalók:

1 bögre zabliszt

1/4 bögre Miklos Univerzál liszt

3/4 bögre rizsliszt

1/4 bögre bambuszrost liszt

1 tk útifű maghéj

10-15 szem friss datolya

1 zacskó foszfátmentes sütőpor

1 csipet só

1 tk vanília por

2 dl víz (kb)

25-30 dkg cseresznye

A liszteket beleszitáltam egy tálba a sütőporral, és jól elkevertem a sóval és a vaníliával. A datolyát összemixeltem a vízzel, és hozzákevertem a sütihez. Alaposan eldolgoztam, és belesimítottam a kiolajozott-lisztezett sütiformába.

A cseresznyét kimagoztam, és megszórtam vaníliás glicinnel. 

A süti tetejét megszórtam pici gm zsemlemorzsával, arra terítettem a cseresznyét, hogy ne süllyedjen bele.

180 fokon, alsó-felső állásban sült 35 percet. Tűpróbánál itt tökéletes is volt.

Egészségünkre ❣😍😋


Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el