Birsalmasajt

Tündéri szomszédasszonyom nagyijától kaptam jó nagy adag birsalmát. És bár még sosem csináltam ilyet, bepróbálkoztam egy cukor nélküli változattal. Isteni lett! 😋
Hozzávalók:
3 kg birsalma
1/2 kg friss datolya
1 citrom leve
1 db fahéj
5-6 szem szegfűszeg
1 ek agar-agar (elhagyható)
Az almákat folyó víz alatt alaposan megsikáltam, darabokra vágtam, és annyi vízben, ami ellepte, odaraktam főni. Miután puhára főtt leszűrtem, és összeturmixoltam a 1/2 kg magozott datolyával. Ez után visszament a lábasba. Lassú tűzön addig főztem, amíg besűrűsödött. Utána formába öntöttem, és hűlés után ment a hűtőbe. Dióval tálalom 😋
Egészségünkre ❣😍