Ananászos tápiókapuding

A nyári melegben csakis egy frissítő- hűsítő, hideg nasi jöhet szóba. Aldiban gyönyörű érett ananászt kaptam, innen jött az ötlet 😉
Hozzávalók:
- ½ csésze tápiókagyöngy
- 5 dl kókusztej
- 1/4 csésze szeletelt mandula
- 1 tk vanília por
- 3 ek méz
- leheletnyi só
- 1/2 érett ananász
A tápiókát 15-20 perc alatt megfőztem a kókusztejben. Közben gyakran kevergettem, de tapadásmentes edényben készítettem. (A kókusztejet magam csinálom, most egy bögrényi kókuszt felfőztem 3 bögrényi vízzel. Pár percet forrt, és el is készült. )
Az ananászt megpucoltam, daraboltam, és egyik felét mixeltem, másikat pici darabokban hagytam. Tálkákba tettem a pudingot, rá ment a darabolt ananász, amit leöntöttem a szósszal. A tetejére rászórtam a mandulát, és középre dísznek egy cseresznyét tettem.
Isteni lett 😋